Baba horoszkóp

A mérleg gyermek (Szept. 24-Okt. 23.)

A Mérleg baba szereti, ha szeretik. Jóllehet, ezzel, a jó megjelenéssel, az illemtudással és a bájjal talán sohasem lesz problémája, a népszerűség egész élete során központi kérdésként szerepel. Az első szavai is talán ezek lesznek: „Szeretsz?" A Mérleg a kapcsolatok jegye. Örökösen a másikkal való egyensúlyt keresik, és a legeredményesebben társas viszonyban, csoportban működnek közre.
Már egészen kicsi korban észrevehetjük, hogy a Mérleg nagyon érzékeny, és rá van hangolódva arra, mit mond a család vagy a játszótársak. Eleven és barátságos, és képes kihozni mindenkiből a legjobbat. Míg a Kos az elsők között lenne, aki rajzszeget csempészik a tanári székre, a Mérleg gyermek a tanár kedvence. Ritkán van szüksége szigorú fegyelmezésre ennek a kiegyensúlyozott, szelíd természetű gyermeknek; más szülők irigykedve fogják szemlélni makulátlanul tiszta ruháját és elbűvölő udvariasságát.
Ha egy mód van rá, kerüljük az otthoni civakodást. Érzékeny Mérleg kisgyermekünket ez nagyon mélyen érinti, és amint lehetősége nyílik rá, békítője lesz az egész családnak.
Mérleg csemeténk társasági lény, így otthon, egy játszótárssal, vagy közösségben érzi a legjobban magát. Szeretni fogja az iskolát, és nagy örömét leli játékok vagy társas elfoglaltságok megszervezésében.
Más gyermekek képesek egy helyben ülve egyedül eljátszani, de a Mérlegek nem rajonganak ezért. Számára az igazi ajándék, ha döntőbíró vagy közvetítő lehet. Ehhez pedig emberekre van szüksége, bár az elején a játékai is tökéletesen megteszik.
Azért a Mérleg kisgyermek sem tökéletes. Csak úgy, mint a többi jegynél, van egypár apróság ,amiben a segítségére lehetünk. Annyira vágyik a harmóniára, hogy retteg a konfliktusoktól. Nem arról van szó, hogy gyenge^ csak nem bírja, ha az emberek civakodnak egymással. Ő nem az az ember, aki kiáll a véleménye mellett a közvéleménnyel szemben. Inkább egyezkedik magával, minthogy egy nyílt vitában bátran szembeszálljon velünk.
A Mérleg szeret a kedvünkben járni, és inkább ráveszi magát a látszólagos kezelhetőségre,minthogy ellentmondjon nekünk. Egyszerűen túlságosan értelmesen viselkedik.
Míg a Szűz gyermek szívesen végez házimunkákat, ne várjuk el a Mérlegtől ugyanezt. Ő inkább teadélutánt tart a játékainak, míg a többiek mosogatnak. A fárasztó robotot nem neki találták ki.
Az ereje, intelligenciája és bája ellenére a Mérleg gyermek legnagyobb nehézsége a döntéshozás.
Csakúgy, mint a másik Levegő jegy, az Ikrek, túlságosan is tisztában van a lehetőségek és kihívások tömkelegével, amit az élet kínál. Mindet meg akarja ragadni, ide-oda imbolyog közöttük, mert képtelen választani. Ez az egyik legnagyobb erőpróba, amiben a segítségükre lehetünk kicsi koruktól kezdve. Mivel annyira nehezére esik dönteni, inkább nem dönt sehogy sem, és mivel nem dönt, cselekedni sem tud. Ezért van az, hogy néha a tehetséges és elbűvölő Mérleg az oldalvonalon kívülre kerül, míg a többi társ jegy előrébb tart, a legtöbbet kihozva lehetőségeiből.
Szeret minden helyzetben igazságosan viselkedni, még akkor is, amikor a legkövetelőzőbb, leállíthatjuk, ha hatunk veleszületett igazságszeretetére. Próbáljuk megértetni vele, hogy cselekedetei következményekkel járnak. Ha elveszi más játékát, magyarázzuk meg, hogy ez miért nem becsületes dolog a társával szemben, és máris készségesen visszaadja. Már kisgyermek korában is utálja, ha azt gondolják róla, hogy tisztességtelen vagy igazságtalan.
Ahogy a Mérleg gyermek harmóniára törekszik kapcsolataiban, úgy vágyódik a fizikaikörnyezetével való összhangra is. Ez a harmóniaérzék egyben jó ízlést is jelent. Az érzelmi kuszaság megzavarja finoman behangolt érzékenységét, csakúgy, mint a fizikai összevisszaság. Noha szereti a szép játékokat és a csinos ruhákat, utálja, ha rendetlenséget okoznak a szobájában.

A mérleg gyermek

Evés - A Mérleg gyermeket valószínűleg nem fogja elragadtatni a szilárd eledel első ízlelése, de csak serényen sürgölődjünk-forgolódjunk körülötte, és egy mosolyt biztosan kicsikarhatunk. Imádja a felhajtást, mindegy, miről van szó . Akármennyi csokoládé is landol a ruhánkon, a végén mindig elszédít, s tökéletessége nem hagy kétséget bennünk. A Mérleg csöppség egyéves korában inkább az etetést szereti, semmint, hogy ő maga megfogja a kanalat.
. Később majd boldogan megragadja az evőeszközt, akkor viszont igazi kihívás lesz az evésre rávenni!
- Szereti az elismerést és vágyik a harmóniára. Már baba korában szereti társaságban, harmóniában tölteni az étkezéseket. Biztassuk, mondjuk el neki, hogy milyen ügyes volt, hogy megette az ebédet.
Le van nyűgözve, amikor asztalt terítünk tiszta, fehér damasztterítővel és elhelyezzük rajta a porcelánedényeket, de abban is nagy örömét leli, ha segíthet a helyükre rakni a dolgokat.

Alvás - A fürdőkádban vidáman kuncog, gügyörészik pancsol, de az alvást korántsem tartja ilyen izgalmasnak, mivel nem szereti, ha magára marad. Mosolyogjunk rá, ringassuk odaadó gyengédséggel, és könnyen elbóbiskol. Az már egy másik történet, mi történik, ha az éjszaka közepén felébred, és nem talál minket a közelben.
Később szorgalmasan lefekszik időben, mivel nem szeret szófogadatlanul viselkedni. Szereti, ha elégedettnek és boldognak láthat minket.

Mozgási készségek - Körülbelül tizennyolc hónapos korában azon kaphatjuk, hogy egymagában, vígan ugrál a zenére. Nagy örömmel játszik idősebb gyerekekkel és felnőttekkel is. A bújócska is nagy kedvencnek bizonyulhat. Noha jó alvó, ha belemerül a játékba, nehéz lehet elszakítani.
Próbáljunk meg egyezkedni vele. A Mérlegek ösztönösen érzik az egyezkedés békéltető erejét.
Kilenc-tíz hónaposán mászni kezd, amikor eltűnünk a látóteréből, mintha csak azt mondaná: „Hahó, itt vagyok, várj meg!" Körülbelül tizennyolc hónapos korában azon kaphatjuk, hogy egymagában, vígan ugrál a zenére.
Nagy örömmel játszik idősebb gyerekekkel és felnőttekkel is. A bújócska is nagy kedvencnek bizonyulhat.
A mozgási készségei rohamosan fejlődnek, és különös élvezetet talál a szerepjátékokban és a kitalált játékokban.

Beszéd - Nem verbális kifejezőképessége erőteljes lehet. Gőgicsél vagy kiabál, hogy odafigyeljünk rá, és mindig eléri a célját. Korán elkezdhet kommunikálni, mert úgy tűnik, ösztönösen tudja a szerepét mint hírnök, diplomata, és általános csábító. A beszéd elsajátítása óriási áttörést jelenthet ennek a kis társaságbélinek . Utál egyedül lenni, és hamarosan rájövünk , hogy amikor puszit kér, vagy egy pohár vizet hozat, azt jelenti, hogy hiányzunk neki. Lefekvésnél különösen beszédes lehet ebből az okból kifolyólag. - A Mérleg gyermek otthoni élete nem mindig stresszmentes. Úgy, mint az Ikrek csemete, szüntelenül tud fecsegni a felmerülő napi teendőkről, és arról, ő hogyan fog majd választani.

Tanulás - Mérleg porontyunk elég gyorsan megtanulja „leolvasni" szavainkat, mozdulatainkat és mimikánkat . Mindinkább figyeli viselkedésünket, és megfontolja reakcióinkat, mielőtt bármit is tenne. Ő maga a megtestesült elfogadás. - Azokból a dolgokból kezd tanulni, amiket másoktól elles.
Bemutathatjuk neki egy bizonyos játék használatát, például megfújni a sípot, vagy berakni a dugót a lyukba. Meglehet, hogy nem utánozza rögvest a cselekedetet, de később, a nap vagy a hét folyamán hirtelen előrukkolhat vele. A zene, a színek, a fények és a formák mind mind óriási érdeklődést keltenek ebben az apróságban.

Közösség Egyik módja annak, hogy elhallgattassuk, ha kezébe nyomunk egy tükröt. - A játék társasági tevékenység a Mérleg csemete számára, és szereti, ha vele tartunk. Adjunk neki papírokat, és rengeteg színes ceruzát. Nagyon jó érzéke van a színekhez, és talán nem válik ígéretes művésszé, élvezni fogja a dolgot. Csodáljuk meg a munkáit, és győződjünk meg róla, hogy nem nyeli le az eszközeit! Már ebben a korban szeretik az emberek társaságát A Mérleg kisgyermek szereti óvodai csoportját, hamar eltanulja az illemet, udvariasan felel az óvó néni köszöntésére, bájosan utánozva őt. Bár a játszótársakkal nem ilyen bűbájos, egy napon arra lehetünk figyelmesek, hogy megosztja játékait. Már ebben a korban is boldogan játssza a békítő szerepet, ha éppen veszekedés tör ki a csoportban.

LECKÉK A MÉRLEG GYERMEK FELNŐTTÉ VÁLÁSÁHOZ:
Ha egy szóban akarnánk kifejezni a Mérleg vágyait, akkor azt mondanánk: egyensúly. Kedvesség, báj, harmónia és avagy, hogy mások kedvében járhasson, mind-mind nagyszerű adottságok. Azzal segíthetünk neki igazán, ha megtanítjuk rá, hogy a bátorság is ugyanolyan fontos, mint az egyetértés, és az igazság is ugyanolyan alapvető, mint a tisztesség. Biztassuk, hogy maradjon hű igazságérzetéhez, legyen tekintettel másokra, ha a dolgok nem is úgy alakulnak, ahogy szeretné, és hogy fejezze ki nyíltan a vágyait.
Ezáltal csodálatos emberré fog válni, amilyen valójában.