Baba horoszkóp

A skorpió gyermek (Okt. 24-Nov. 22.)

Van valami rejtélyes ebben az apróságban: a Skorpió gyermekben. Bár pici, nyugodt, sőt még csendes is, mégis úgy érezzük, hogy rejtett mélységek lakoznak az ártatlan külső mögött. Ha valaha tanúi voltunk a szelíd viselkedés mögött felgyülemlő érzések nagy erejű vulkánjának, érthető, miért jellemzi érzelmi hevesség a Skorpió gyermeket. Titokzatos, misztikus levegő lengi körül egész életében, és talán sosem sikerül kifürkésznünk ezt a bonyolult, tehetséges, elmélyült csöppséget.
A Skorpió csemete erős akaratú, és óriási ereje van már gyermekkorától kezdve. Szüksége van rá, hogy tiszteljen minket, ösztönösen megérzi a gyengéinket, és azt, hogy kit, hogyan kell kezelni.
Nem minden rosszmájúság nélkül, de tudni akarja, hogy működnek a dolgok, és miért is olyanok, amilyenek. Készüljünk fel rá, hogy Skorpió csemeténk sosem hagyja annyiban a dolgokat. A Skorpió gyermek úgy zavarba tud hozni, hogy a hideg is kiráz, na, nem azért, mert gonosz, de ha megszimatolja, hogy rejtegetünk előle valamit, biztos, hogy kideríti, mi az, és miért dugtuk el előle. Bár ő maga is csupa rejtély, azt nem tűri, ha más is titkol valamit. Született detektív, és majdnem lehetetlen félrevezetni. Amikor valamit el akar érni, azt erőszakkal teszi; az érzelmi hevesség a tüzelőanyaga. Gondoskodjunk róla, hogy tápláljuk tüzét rengeteg szeretettel és odaadással. Foglalkozzunk vele;
A Skorpió baba vonzerőt sugároz, ami túlmutat éveinek számán. Az első lélegzetvételétől kezdve magához vonzza az embereket, s ez a hatalmas vonzerő megmarad egész élete során.A szabadlelkű Nyilassal ellentétben, a Skorpió gyermeknek nincs hasonló módon szüksége a boldog, gondtalan életre. Az ő boldogsága abból ered, ha kifejezheti azt a szenvedélyt, amit érez. Ez az, amire vágyik, és a felületes meggyőzés nem hat rá. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem szeret játszani. Nagyon is szeret, és játékai tele vannak szerepjátékkal és fantáziával. Ezeknek a bonyolult lelkű gyermekeknek veleszületett, ösztönös megérzésük van a pszichológia iránt, és az emberi természet tanának hallgatói. Néha az az érzésünk támad, hogy nagyon jól tudja, mire gondolunk, főleg akkor, ha valamit el akarunk titkolni előle. Ahogy a probléma súlya alatt merengve üldögélünk, ő csak ránk pillant, és így szól: „Mi a baj, anya?" Azt gondolnánk, hogy nem lehet elmagyarázni egy kétévesnek a problémáinkat, de tegyünk egy próbát, mert meglepő, hogy egy bizonyos szinten mi mindent meg nem ért. Már igen fiatal korától kezdve nagyszerű tanácsadó lehet intuitív megérzéseivel és az emberek ösztönös megértésével. Érzéseik hevessége miatt ezek a gyerekek sokkal jobban tudnak szeretni, mint a legtöbben. Bíznia kell bennünk, és ha romba döntenénk ezt a bizalmat, a Skorpió tüzessége jéggé fagyna. Elfelejteni elfelejtheti, de a megbocsátás nehéz dolog ennek a kisgyermeknek.
Ebben tudunk neki segíteni, magyarázzuk el a megbocsátás fontosságát saját magával és társaival szemben is. Legyünk különösen körültekintőek, ha Skorpió gyermekünk után röviddel, másik baba érkezik a családba. Ez érzelmileg feszült helyzetet szülhet, de kihúzhatjuk a méregfogát, ha felkészítjük rá érzékeny, irigy Skorpió csemeténk.
. Biztathatjuk, hogy kapcsolódjon be mindenbe, beleértve az izgatott várakozást is, hogy úgy érezhesse, a születendő baba ugyanúgy az ő ügye is, mint a miénk. Különösen akkor fontos ez, amikor úgy érzi, hogy ő nem számít már ugyanúgy, ami problémákat szülhet.
Érzékenységét rideg külső mögé rejti, de könnyen megsebezhető szeszélyesebb barátaitól származó apró-cseprő dolgokkal is. Egy véletlenül elejtett rosszindulatú megjegyzés tartós károsodást okozhat. Talán nem mindig ő a legbarátságosabb gyerek (kivéve, ha Hold jegye társaságkedvelőbb tulajdonságot mutat), és lassan enged fel. Azonban, ha egyszer megnyílik, hűsége mérhetetlen lesz. Gondosan megválogatja barátait, már kicsi korától kezdve.
Ha egyszer elfogad és megkedvel, mélyen és örökké fog szeretni, hacsak el nem áruljuk, mert akkor erőteljes érzelmei jéggé dermednek, s semmi sem olvaszthatja fel többé. Semmit sem tesz fél fokozaton.
A szeretete mély, bosszúja tartós. Különösen fontos, hogy amilyen korán csak lehet,nyújtsunk szellemi és erkölcsi nevelést is ezeknek a gyerekeknek. Természetes hajlama van a szellemiség felé; kielégíti vágyait, hogy megfejthesse az élet rejtelmeit.
Nem kell sokat aggodalmaskodnunk e miatt a szívós kis cukorfalat miatt. Talán érzékeny, de nem gyenge. Míg mások fájdalmát megsiratja, ritkán ejt könnyet a sajátja miatt. Bámulatos ereje van.
Erős fizikuma és heves energiája van, és ez a kombináció teszi lehetővé, hogy a durva játékokat kedvelje szörnyekkel, boszorkányokkal, katonákkal vagy sárkányokkal - esetleg mindegyikkel egyszerre!

Evés - Már akkor megtapasztaljuk, hogy a Skorpió csemeténk heves természetű, amikor vérfagyasztó üvöltéssel a világra jön. Ha tejet akar, jobb, ha nem vesszük le a keblünkről, mielőtt végez.
Nem szereti, ha átejtik. Vagy imádni, vagy utálni fogja azt, amit elé rakunk. Nincs középút ennek a szenvedélyes teremtésnek az életében. Előfordul, hogy ugyanazt a dolgot egyik héten szereti, másik héten utálja. Nagyon sok függ a hangulatától ebben a korban. Ha egyik nap a látóterén belül mindent elfogyaszt, másnap pedig csak tologatja az ételt, biztosak lehetünk afelől, hogy valami nyugtalanítja.
Még evés előtt próbáljuk meg kitalálni, miről van szó, s ha megosztja problémáját, az étvágyát is visszanyeri.

Alvás - Hasonlóképpen, nem valami jó ötlet felriasztani békés szunyókálásából sem. Ez az érzékeny gyermek tudja, hogyan adja tudtunkra a rosszallását. Jóllehet, ő a legédesebb kisbaba, akit valaha láttunk, az erős akarat mély érzelmi intenzitással párosul, ami együtt azt jelenti: óvakodj! - Alvási szokásai általában a hangulataihoz kötődnek- hol fent , hol lent. - Ezeket a gyermekeket gyakran izgatja a láthatatlan, lélektani világ, és olykor nehézkes lehet az elalvás.

Mozgási készségek - Bármi, amit ez a lurkó tesz, energikus. Ha megfürdetjük, először rúgkapál és visít, aztán fokozatosan lenyugszik , ahogy a víz simogatja. Ezután már imádni fogja.
Ő nem az, aki fölöslegesen pazarolja az energiáját, inkább mereven, pislantás nélkül méreget tiszta, átható tekintetével.- Ebben a korban a szokások rabjává válhat, és ha egyszer elsajátít egy új mozdulatsort, például felmászik a lépcsőn az ágyába , hihetetlen mértékű kitartást produkál - messze nagyobbat a miénknél! Türelemmel istápoljuk, máskülönben az őrületbe kerget.
Egyik kedvenc időtöltése az öltözködés. Ne lepődjünk meg, ha kisfiunk magára ölti kiselejtezett ruháinkat. Ez teljesen normális a Skorpióknál mindkét nem esetében.

Beszéd - Csemeténk nem fogja elsietni a beszédet. Vidáman gügyörészik, sikongat, míg egy napon, amikor a legkevésbé várnánk, kiejti első szavát . De ne próbáljuk lerohanni , vagy rávenni valamire. Majd ő eldönti, mikor jön el az ő ideje, amikor készen áll. Amikor a világ is felkészült a szavaira - előáll velük!
Az első szavait körülbelül tizennyolc hónapos korában ejti ki, és a befogadó, figyelő képességei is fejlődnek. A Skorpiók jó megfigyelőit, mert pontosan meg akarják érteni a dolgokat és az embereket.
Szereti az ismétlést olyan formában, hogy például a kedvenc meséjét számtalanszor felolvastatja, míg a végén bele nem fárad.

Tanulás - Egyvalamit biztosan gyorsan meg fog tanulni ez a gyermek, mégpedig erejét és indulatait levezetni, ami minden Skorpió teremtés tulajdonsága.
Amint elindul, célszerű eltávolítani a törékeny tárgyakat az útjából, és biztonsági dugókat helyezni a konnektorokba. Azáltal tanul, hogy mindent megbökdös pici ujjaival, és megrázza, ami az útjába kerül.Az élettől többet tanul, mint a könyvekből. Pici korától vágyódik rá, hogy megtanulja, miről is szól az élet, és szenvedélyesen érdeklődik titkai iránt. - Egy másik téma, ami lenyűgözi a Skorpiókat, a családi kapcsolatokhoz kötődő ármánykodások és bonyodalmak. Szeret ezekből tanulni már kicsi korától kezdve. A Skorpió csemete nem bízik az idegenekben, de hosszú percekig bámulja őket nagy, tágra nyílt szemekkel, mintha az illető fejébe, szívének és lelkének mélyére akarna látni.

Közösség Talán még mindig félénk, és nem bízik a felnőttekben. A legjobb, ha nem hagyjuk magára bébicsősszel, amíg fel nem mérte, és el nem fogadta az illetőt. Az idősebb gyerekekkel való játékot élvezheti, de nem biztos, hogy nem fog hozzájuk nőni. Érzékeny természete miatt könnyen kiborulhat, ha olyasvalaki mellőzi, akihez kötődik. Tapasztalhatjuk, hogy bensőséges kapcsolatokat alakít ki hasonló korú gyermekekkel, feltéve, ha ő lehet az uralkodó fél. Igazán szeret főnökösködni, mert élvezi a hatalmat és az irányítást már ebben a korban is.
Szereti a titkokat és a meglepetéseket is, főleg, ha ezek velünk vagy barátaival kapcsolatosak.

Leckék a Skorpió felnőtté válásához: A képzelőerő egy kreatív képesség, és szükséges eszköz a rejtélyes Skorpió számára. Mindig biztosítsunk elég teret fantáziavilágának, és ismertessük meg vele a klasszikus gyermekmeséket, mítoszokat és bibliai történeteket. Ez egész élete során gazdagítja és gyarapítja kreativitását. Skorpió gyermekünk másik jellemvonása a szenvedélyes elszántság, csak- úgy, mint szemben álló jegyének, a Bikának. Nem fogjuk azon kapni, hogy bosszúsan ellöki a kirakót, csak mert túlságosan bonyolult. Fegyelmezettségéből és megvalósító képességéből adódóan nem tágít, amíg el nem érte célját. El lehet képzelni, hogy a Skorpió gyermek mindent elkövet, hogy sikerre vigye, amibe életében belekezd . Élete folyamatos küzdelem lehet mélyről jövő érzéseivel, de megvan az akaratereje, hogy felülkerekedjen és nyerjen. Csupán szeretni és tisztelni kell, biztonságot, bizalmat adni neki, bölcs tanácsokkal ellátni, és ezzel biztosítjuk az alapjait, hogy lelki óriássá váljon.