Baba horoszkóp

Nap a Bikában /ápr 21-máj 20 /

Készüljünk fel egy nagy adag türelemmel a melegszívű, szerető, makacs Bika csöppségre, mert szükségünk lesz rá.
Könnyűszerrel válik erős, zömök testalkatúvá, amiről a Bikák különösen híresek. Az ízletes ételek mellett biztosítsunk neki rendszeres elfoglaltságot és rengeteg odaadást. Ha így teszünk, az elhízás veszélye nem fenyeget, túlétkezés nem okozhat problémát.
Nagyobb kihívás a friss levegőre küldeni és elegendő mozgásra ösztönözni fejlődő csemeténket.
A Bika gyermek olyan kényelemszerető és higgadt, hogy nem kíván túl sokat mozgolódni. Nem arról van szó, hogy lusta, csak éppen tökéletesen elvan otthon a nagy kényelemben.
Mivel Föld jegyben született, az anyagias világ és a természet elkötelezettje. Szereti biciklizés közben az elsuhanó világot szemlélni, és egyben megejteni a napi testmozgást is.
Ezt a fajta edzést sokkal jobban kedveli, mint a versenyszerű játékokat és sportokat.
A Bika gyermekek szeretnek a természetben lenni, a vidék boldogsággal és nyugalommal tölti el őket. Ha városban lakunk, vigyük őt kikapcsolódó sétákra kedvenc kutyusával, A Bikák odavannak a simogatásért, és szeretik a kisállatokat; érzéki természetüket cirógatással és kedvencük ölelgetésével nyilváníthatják ki.
A Bika a zodiákus építő jegye, és művészi érzéke révén később tehetséges belsőépítész vagy tervező válhat belőle. Gondoskodjunk építőkockákról, mert szereti látni, ahogy munkája gyümölcse testet ölt.
Ámulatba ejtő, ahogy a kis Bika képes szüntelenül ugyanazzal a dologgal foglalatoskodni, míg az ereje el nem fogy. Óriási határozottsággal és tartalék energiával rendelkezik, így órákig, sőt napokig el tud szöszmötölni. Biztosak lehetünk benne, hogy szívós kitartása a későbbi életében kamatostul megtérül. Azonban az új gondolatokat nehezen fogadja el. Az eszmék világa meglehetősen elvontnak tűnik ennek a „tárgyi beállítottságú lénynek", aki az anyagvilág biztonságára van ráhangolódva. A dolgok rendeltetését egyszerű, gyakorlatias módon kell elmagyaráznunk neki.
Annyira hűséges és állhatatos, hogy fontos nekünk is ugyanígy közeledni felé. Meginoghat, ha változások tarkítják az életét, ha például lakóhelyváltásban, érzelmi bizonytalanságban, vagy általános következetlenségben van része. Ha csillagjegyünk Ikrek, házastársunk Nyilas , és szeretünk vitatkozni, kalandokba keveredni, a baba közelében mindenképp próbáljuk megfékezni indulatainkat. Az egyhangúság és a megszokás jelenti számára a biztonságot.
Ha ezt fenyegetve érzi, rátörhet a birtoklási vágy, és mint egy mankóként, játékaiba kapaszkodhat.
Akárhogy is, mindannyian átélünk az életben változásokat, és bizony némelyik kellemetlen lehet. Amíg tudatában vagyunk ezek gyermekünkre tett hatásainak, és képesek vagyunk megkönnyíteni neki ezt az időszakot, felfedezhetjük hihetetlen akaraterejét, ami túlmutat a korán. Szokatlanul éretten tud viselkedni, odaadással és gyengédséggel halmoz el bennünket megpróbáltatásaink közepette. Ekkor érthetjük meg igazán a Bika gyermek valódi, csodálatos értékeit. Ölelés, szeretet és megbecsülés: ez minden, amit vár cserébe.
A Bikák kivételes vonzerővel rendelkeznek, talán ezért is gyógyítanak rendkívüli módon embereket, növényeket és állatokat is. Úgy tűnik, mintha rejtett életerő tárháza lakozna bennük, amit kiváló koncentrációs képességük által közvetítenek mások megsegítésére és gyógyítására. Már gyermekkorukban is érezhető ez a csendes erő és bűvös energia. Mostanra már megérthetjük, hogy Bika csemeténk a legédesebb, leghűségesebb és legfigyelmesebb gyermek. Azonban, ha úgy érzi, hogy lebecsülik - szülei, tanárai vagy társai -, jobb lesz vigyázni! Ha megsejtjük, hogy vihar készülődik higgadt külseje mögött, készüljünk fel rá, hogy többé semmi sem lesz olyan, mint azelőtt, Ez nem azt jelenti, hogy állandóan attól kell tartanunk, mi lesz, ha felbőszítjük, de mindig legyünk mellette valamilyen módon.
Tiszteljük őt, és hagyjuk, hogy szabadjára engedhesse érzéseit, hogy aztán továbbléphessen.
A legrosszabb, ha olyasvalamire kényszerítjük, amit nem szeretne, vagy amire nem készült fel. A legokosabb, ha támogatjuk őt, míg végül belátja az igazat.
Minden csillagjegynek megvan az erőssége és a szépsége. A Bika pozitív oldala, hogy szere tő, hűséges, erős és elégedett. Ahogy érettebbé válik, úgy kölcsönzi erejét és támogatását a többi embernek, egyensúlyt és megnyugvást adva. Képes bevégezni a dolgokat, ami a sikeres élet egyik legfontosabb alapköve. Varázslatot hoz az életünkbe veleszületett gondviselő, szeretetteljes természetével. Még egy százszorszépben vagy egy fűszálban is gyönyörűséget vél felfedezni, Támogassuk őt élet- és természetszeretetében a legnagyobb türelemmel, és a legerősebb, legtisztább és leg-erkölcsösebb emberré válik, akivel valaha is találkozhattunk.

A bika gyermek

Evés - A Bika kisgyermek óriási élvezettel eszik. Ő a konyhafőnök, egy igazi ínyenc. Bámulatos, hogy ez a csöppség milyen mérhetetlen ételmennyiséget képes elpusztítani egy szuszra. Gondoskodjunk róla, nehogy kifogyjunk a kedvenc ízeiből, és tápláljuk beütemezetten. Ez a szelíd, békés, ám annál akaratosabb kis csecsemő már kicsi korától kezdve pontosan fogja tudni, mit szeret és mit nem az ételek közül. Később, már világossá válik, , hogy a Bika gyermek szereti a kedves dolgokat. Adjunk neki Micimackós tálkát és egy helyes kis poharat; megbecsüli a saját dolgait, és minél aranyosabbak, annál nagyobb kedvvel fog enni, és nem fröcsköl össze mindent.

Alvás - A Bika kisbaba aludni is nagyon szeret. Föld jegye révén hamar ráhangolódik a nappali élet örömeire. Gondoskodjunk rendszeres, ütemezett alvási periódusokról. A szokások rabja, aki sóvárog a rutinszerű dolgok után. Ha túl későn fektetjük le, vagy rosszkor dugjuk ágyba, azt határozottan a tudomásunkra hozza. Adjuk meg neki, amit akar, és amire szüksége van, így nyugtunk lesz nekünk is. Legyünk tudatában annak, hogy ez a fizikailag beprogramozott baba kifejezetten érzékeny, és irritálhatja a mesterséges anyag. Gondoskodjunk tiszta pamut ágyneműkről és gyapjútaka rókról. Ez segít, hogy olyan mélyen aludjon, mint a bunda.

Mozgási készségek - Békés, komótos, szeretetteljes, és a tanulásban lassú. Inkább teknősbéka, mint fürge nyúl, és, mint a teknősbékák, mindig ő érkezik utolsónak. Legyünk vele türelemmel, árasszuk el puszikkal és öleléssel. Odaadó, és szereti, ha cirógatják, mert az erőt ad neki. Amíg a többi gyerek már mászik, ő még mindig csak üldögél és vigyorog. Valójában megeshet, hogy nem is fog annyit mászni, mint a társai, és az üldögélésből egyből a járásra tér át. Jóllehet, nem a legfürgébb gyermek a környéken, tiszta akaraterejével és elszántságával felülmúlhatja társait. Nem híve a fizikai mozgásnak, vagy a felle szaladgálásnak . Amikor pedig végre elindul, magával viszi a kedvenc játék mackóját, és véletlenül sem akar meg- válni tőle.

Beszéd - A Bika gyermek hajlik arra, hogy inkább nyöszörögjön, mint sírjon vagy ordítson. Ám, ha elutasítják, vagy bepisilt, és kényelmetlenül érzi magát, a nyafogás harsogó bömbölésbe csaphat át. Bár konok természete van, könnyen megvigasztalható kedves szavakkal és simogatással. Talán feltűnhet, hogy hihetetlenül mereven figyeli az embert. Ez nem feltétlenül azért van, mert rajong értünk, hanem így tanulja a beszédet és a kapcsolatteremtést. Bámulatos megfigyelő- és koncentrációs képességgel rendelkezik. Bár talán nem cseveg olyan könnyedén , mint más gyereke, gazdag és érdes szókészletet sajátíthat el. Művészi lélek, aki kihasználja a szavak hatalmát.

Tanulás - Mivel a Bika a tárgyi világhoz kötődik, öt érzékszervén keresztül tanul. Ha lát, hall, tapint, vagy megszagol valamit, akkor sokkal könnyebben tanulja azt meg. Ha egy játékot adunk neki, az orrához tartja és megszaglássza, összenyomja a kezével, és pusztán a tapintását is élvezi. Gondoskodjunk változatos anyagokból készült játékokról, amelyekkel tanulhat. A Bika a zodiákus építő jegye, ezért szereti tudni, hogy erőfeszítései maradandók. Kisajátíthatja a holmijait, mivel azok biztonságot jelentenek a számára. Bátorítsuk őt, hogy kapcsolódjon be a társas játékokba, így segíthetünk neki megtanulni az együttműködés és az osztozkodás leckéit.

Közösség - Ez az elégedett, szeretetreméltó, tartózkodó gyermek mindig közkedvelt. Ő az a baba, akiről a többi szülő álmodik, s titokban azt kívánja, bárcsak az övé lenne. Mindenkire rámosolyog, kuncog és kacarászik, kedves és társaságkedvelő már a születésétől fogva. Szereti az embereket, és született csábító. Szófogadó és jó modorú. Bár a saját útján jár, vágyik a harmóniára, és beilleszkedhet egy csapatba. Népszerű, de nem tolakodó. Szeret egyedül játszani. Mire eléri a 3. évet, már sokkal jobban hajlik arra, hogy társaságban játsszon, mint azelőtt. Jobban kedveli a meghitt, két-három barátból álló csoportokat, mint a nagy, zajos,feszültebb társaságot. Magas fokú figyelme, egy egészséges adag képzelőerővel párosulva, lehetővé teszi, hogy órákig eljátszadozzon a barátokkal, egy teáskészlettel vagy vízfestékkel.

Nem igen fordul elő, hogy a Nap jegy , Hold jegy és az Aszcendens is ugyanaz, de amint a bevezetőben erről szó volt módosíthatja egyik a másikat.